Putkisalon kartano

PUTKISALON KARTANO – PUTKISALON KARTANON LAMMASTA HERKKUPÖYTIIN

Putkisalon Kartanon tila- ja maisemakokonaisuus on valtakunnallisesti merkittävä rakennettu kulttuuriympäristö. Jo tuo ympäristö, perinnemaisemat, upeat rakennukset ja kiviaidat olisivat syy poiketa Rantasalmen Putkisalon saaressa sijaitsevalla tilalla, mutta löytyy sieltä muutakin. Lammastilalla on oma myymälä ja järjestetään erilaisia tapahtumia, joissa pääsee näkemään mm. paimenkoirien työskentelyä.

Putkisalossa lammastalous tukee modernilla tavalla perinneympäristön hoitoa. Oman tilan laitumien lisäksi Putkisalon lampaat laiduntavat Haukivedellä sijaitsevan Linnansaaren kansallispuiston saaressa.

”Tuotamme aitoa savolaista lammasta suoraan perinnemaisemasta. Kaikki eläimet laiduntavat kesällä ja ulkoilevat sään salliessa talvella. Tuotamme talvirehut itse ja eläinten hyvinvointi on meille sydämen asia.” – emäntä Susanna Nuutinen, Putkisalon Kartano

Putkisalon lampaat ovat joko dorset-lampaita tai dorset-risteytyksiä. Tilan lammastuotteista suuri osa päättyy asiakkaiden pöytiin suoramyynnin kautta. Tilalta toimitetaan lihaa mm. Joensuun ja Savonlinnan seudulle sekä pääkaupunkiseudulle. Lihatilauksia otetaan vastaan ympärivuoden ja asiakkaille tiedotetaan teurastusten ajankohdista.

https://www.putkisalo.fi/

https://www.dosaimaa.fi/putkisalon-kartano