Paunolan tilan kananmunat

Paunolan tilan kananmunat ovat maukkaita. Tuoreus tuo makuun lisäarvoa, jonka voit kokea maistamalla niitä. Niiden rakenne ja väri ovat voimakkaita. Munat myös vaahtoutuvat hyvin, näin kertovat asiakkaamme. Munat kuuluvat parhaaseen A-luokkaan.

Kanalamme kanat nauttivat päivästään orrella istuen ja  ruohomattoa kuopsutellen. Ne munivat yhden munan päivässä pesään. Kanat elävät luontaisen ryhmäkokonsa mukaisesti pienryhmissä, meillä kussakin ryhmässä on noin 30 kanaa. Tällaista kanalaa kutsutaan pienryhmäkanalaksi ja viriketuotannoksi.

Kanat syövät ”lähiruokaa”, niiden käyttämä ohra, vehnä ja kaura tulevat Juvan lähialueilta. Lisäksi ne saavat kalkkia ja rypsiöljyä ruokintaansa. Kanojen ruokinta on tasapainoista ja kanat hyvinvoivia. Ympäristön huomioiminen on meille tärkeää , ja se näkyy myös kananmuniemme hiilijalanjäljessämme. Se on vain 2 kg/  tuotettu munakilo.

Paunolan tila on 350- vuotta vanha sukutila Juvalla, jota hoitaa  isäntä Jouni Paunonen yhdessä vaimonsa Marjutin ja poikansa Antin  kanssa. Tilalla viljellään viljaa, kuminaa ja rypsiä, ja hoidetaan kanoja.