Kiiskilän tila

Kiiskilän tila on lampaiden ja mehiläisten hoitoon erikoistunut perinteikäs pientila Juvalla Järvenpään kylässä. Tilan pelloilla ja metsälaitumilla laiduntaa reilun 30 uuhen kainuunharmaskatras. Kainuunharmas on Suomen alkuperäisrotuihin lukeutuva lammasrotu, joka oli lähellä kadota kokonaan. Lampaat tuottavat villaa, lihaa, taljoja ja maiseman hoitopalveluja.

Mehiläisiä tilalla on ollut vuodesta 2016. Mehiläistenhoito oli aluksi harrastustoimintaa, mutta kiinnostus mehiläisiä kohtaan ja pesämäärän kasvu veivät mennessään. Tilalla tarhataan myös Pohjolan tummia mehiläisiä. Nämä alkuperäisrotuiset pörriäiset ovat hyvin sopeutuneita lyhyeen kesään ja kylmään talveen.

Tila tarjoaa asiakkailleen juvalaista lähihunajaa puhtaasta luonnosta. Suurin osa myytävästä hunajasta on hienokiteistä pehmeää hunajaa, joka pysyy lusikoitavana pidempäänkin säilytettäessä. Hunaja on pakattu 500g kestäviin ja kierrätettäviin lasipurkkeihin.

Kesäisin tilan pihapiirissä toimii myös hieronta-aitta, jossa pääsee nauttimaan koulutetun hierojan suorittamasta hieronnasta tunnelmallisessa aittamiljöössä. Talvisin hierontaa on tarjolla kotikäynteinä.

Lisätietoja:
Pekka Teittinen (hunaja ja mehiläiset) 050 363 4451
Nora Korri (lampaat ja hieronta) 0400 202 989

www.kiiskilantila.fi