Kerimäen Kalafile

Kerimäen Kalafile ostaa mm. muikkunsa, kuhansa ja haukensa suoraan Saimaalla toimivilta ammattikalastajilta. Nämä lajit kuuluvat Saimaan seudun perinnekaloihin, ja niiden vahvat kannat kestävät myös ammattimaista pyyntiä.

Kerimäen Kalafilen kalajalosteet syntyvät perinteisin Saimaan alueen valmistusmenetelmin savustamalla, loimuttamalla ja muurikkapannulla paistaen. Kalajalostamo kehittää toimintaansa jatkuvasti, niin tuotannon kuin kylmäkuljetusketjun osalta.

D.O.SAIMAA -MERKKI ON MYÖNNETTY KERIMÄEN KALAFILEEN SEURAAVILLE TUOTTEILLE MARRASKUUSSA 2016:

Tuore kala: Kuhafile, Haukifile, Ahvenfile, Muikku perattu

Mädit: Muikun mäti

Kalajalosteet: Muikku perattu, Muikku savustettu, Muikku muurikkapaistettu, Ahven pannuvalmis ja Hauki kylmäsavustettu

DESIGNATION OF ORIGIN SAIMAA – 100% HYVÄÄ SAIMAAN SEUDULTA.

Lyhenne D.O. tulee englanninkielisistä sanoista Designation of Origin. Alkuperämerkki kertoo kuluttajille, ravintoloitsijoille ja kauppiaille, että tuote tai raaka-aine on valmistettu tietyllä maantieteellisellä alueella, korkeita laatukriteerejä noudattaen. D.O.-merkityt ruokatuotteet ovat saavuttaneet suurta suosiota erityisesti Etelä-ja Keski-Euroopassa.