Hauhalan Hanhifarmi

HAUHALAN HANHIFARMI – oman tilan hanhea Mikkelin Anttolasta

Virpi ja Antti Rantalainen ovat perustaneet Hauhalan Hanhifarmin vuonna 1997. Hanhifarmin toiminnassa tärkeinä tekijöinä ovat eettinen eläintenhoito, koko tuotantoprosessin hallinta omalla tilalla ja omissa tuotantotiloissa sekä ekologisuus. Tilalla on omat emohanhet, jotka munivat maaliskuun alusta heinäkuun alkuun. Hautomakoneessa munista kehittyy poikasia, jotka kasvatetaan aluksi lämpimissä sisätiloissa. Noin kuukauden ikäisenä nuoret hanhet saavat muuttaa ulkokasvatukseen aidattuihin tarhoihin, joissa ne syövät tuoretta kasvustoa. Lisärehuna on kaura- ja vehnäpohjainen omassa rehusekoittamossa valmistettu täysrehu. Kävelymatkan päässä on tilateurastamo, jossa tapahtuu kaikki työvaiheet lihanleikkuuseen ja pateiden sekä säilykkeiden valmistukseen saakka.

Hauhalan Hanhifarmin tuotteet on perinteisesti toimitettu ravintoloiden käyttöön.

Tuotevalikoimassa ovat tuore (teurastukaudella syksyisin) tai pakastettu hanhenliha, hanhen maksa, eri tavoin maustetut Hanhipateet sekä säilyketuotteet.

Testattuja hanhireseptejä löytyy Hanhifarmin kotisivuilta osoitteesta www.hanhifarmi.fi. Facebook –sivuilla julkaistaan tilan arkea, tietoja tuotteista, käyttövinkkejä sekä saatavuustietoja niin kaupoissa kuin ravintoloissakin. Tervetuloa tutustumaan: www.facebook.com/hauhalanhanhifarmi.

Hauhalan Hanhifarmin rohkeat investoinnit uuteen tuotantoalaan on palkittu valtakunnallisesti arvostetuilla palkinnoilla: Suomen Nuorkauppakamarit ry:n Vuoden Nuori Maaseutuyrittäjä vuonna 2004, Viisi tähteä –lehden prosessisarjan kunniamaininta 2004 & Paras Liikeidea 2007, Mikkelin kaupungin yrityspalkinto 2010 sekä valinta Suomen edustajaksi Pohjaismaisessa ruoka-alan kilpailussa Emblassa vuonna 2019. Tuotteiden visuaalinen ilme on myös saanut palkintoja.